Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Petrányi Gyula Klinikai Immunológiai és Allergológiai Doktori Iskola honlapján!

Doktori Iskolánk a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának egyik legfiatalabb, 2009-ben alapított, dinamikusan fejlődő Doktori Iskolája. Célunk, hogy a Debrecenben nagy múltú immunológiai-allergológiai kutatásokat összefogva a tudományterület iránt elkötelezett, kiváló kutatókat képezzünk. A képzés magas színvonalát biztosítja az, hogy Doktori Iskolánkban mind az alapkutatásokban, mind a klinikai kutatásokban és a diagnosztikai fejlesztésekben jártas lelkes és elkötelezett kutatókból és orvosokból álló oktatói csapat dolgozik. Az immunológia és allergológia valamennyi területén igyekszünk kutatási témát ajánlani (alapkutatások, szisztémás autoimmun kórképek patomechanizmusa, autoinflammatorikus kórképek jellemzői, bőr és nyálkahártyák allergológiai-immunológiai betegségei, szervspecifikus autoimmun kórképek, tumor immunológia, fertilitási immunológia, diagnosztikai fejlesztések, terápiás fejlesztések stb.).
Szeretnénk olyan kutatási lehetőségeket és képzési modulokat ajánlani hallgatóinknak, ahol a kutatás közvetlen hasznosulásának lehetőségeit is megláthatják, hiszen a betegellátásba is betekinthetnek a mindennapi munkájuk során.   
Kérjük, hogy tájékozódjon a kutatási témáinkkal kapcsolatban ezen az oldalon, és amennyiben tevékenységünk felkeltette érdeklődését, nyugodtan lépjen kapcsolatba az iskola vezetésével és oktatóival.

 

Prof. Dr. Szegedi Andrea
a doktori iskola vezetője

 

 

 

A doktori iskolánk jövőképe

A doktori iskolánkban egy közös nagy téma (immunológia-allergológia) köré szerveződnek az alapkutatók, a klinikusok és a diagnosztikai szakemberek. A klinikusi kutatók jobban meg tudjuk ismerni az elméleti kutatás módszereit, az elméleti kutatók pedig betekintést nyernek a klinikum és a diagnosztika gyakorlatába. 

Céljaink között szerepel az egyetemen belüli, országos és nemzetközi együttműködések kiépítése, ami biztosíthatja a közös pályázatok lehetőségét is. A jövőben a sokszínűségre, a dinamikus fejlődésre és a legmagasabb szintű képzésre törekszünk.

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 26. 19:59